Bananensoep met tosti
BANANENSOEP MET TOSTI’S
Brood met soep, maar dan op zijn kinders!
In ongeveer 30 minuten zet je een heerlijke brood met soep-maaltijd op tafel.
INGREDIËNTEN
Bananensoep
§ 5 rijpe bananen
§ 1 groot blik gepelde tomaten
§ 3 blokjes kippenbouillon
§ 750 ml. water
§ 50 gr. boter
§ 20 gr. bloem
§ 15 cl. halfvolle melk
§ 1 pakje vloeibare verse room
§ Zout
§ Peper
§ 2 el. kerriepoeder
Tosti’s
§ 8 sneetjes witbrood
§ 8 plakken jong belegen kaas
§ Knijpfles margarine
BENODIGDHEDEN
§ Soeppan
§ Snijplank
§ Schilmesje
§ Koekenpan
§ Broodmes
VOORBEREIDING
Bananensoep
Pel de bananen en snijd ze in dunne plakjes.
Snijd de gepelde tomaten in kleine stukjes.
Tosti’s
Beleg de sneetjes brood met de kaas, zodat je 4 dubbele boterhammen met kaas hebt.
Snij vervolgens de dubbele boterhammen diagonaal, zodat er 8 driehoeken ontstaan.
BEREIDING
Bananensoep
Laat de boter in de soeppan smelten en voeg de bloem al roerend toe, tot de boter de bloem volledig heeft geabsorbeerd.
Voeg nu de melk, de bouillonblokjes en het water toe.
Breng het geheel al roerende aan de kook.
Zet het gas nu lager en voeg er nu de stukjes tomaat, de plakjes banaan en de kerriepoeder aan toe.
Je kunt de soep nu op smaak brengen met een snufje peper en zout.
Breng het geheel weer aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten doorkoken, af en toe even roeren.
Tosti’s
Als de soep ongeveer 10 minuten aan het koken is kun je beginnen met het bakken van de tosti’s
Bak per keer met een klein kneepje boter uit je knijpfles margarine twee driehoek tosti’s goudbruin en gaar in je koekenpan.
Eet smakelijk!