Aarbeientaart

AARDBEIEN MILKSHAKE: FRUITIGE DORSTLESSER
 
De aardbeien liggen weer in de schappen. Wat te doen met deze zoete vrucht? Gewoon lekker makkelijk: maak een aardbeien milkshake!! Want voor een lekkere shake hoef je echt de deur niet uit. Deze maak je zelf. Lekker fruitig, lekker fris!
Basisrecept voor aardbeien milkshake
Dit recept is voor ons de topper. Maar beschouw het als een basisrecept. De aardbeien kun je vervangen door ander vruchten. Denk aan mango, frambozen, banaan, zelfgeplukte bramen... Maar ook andere ingrediënten kun je gebruiken. Door een reep fijngemaakte chocolade in de blender te stoppen, krijg je een stracciatella milkshake. Varieer ook met kruiden als kaneel door de bananenshake, of een paar blaadjes munt door je zelfgemaakte aardbeien milkshake. Dat maakt 'm nog frisser!
 
Dit heb je nodig per milkshake:
- een handvol aardbeien (gewassen en van kroontjes ontdaan)
- een bolletje ijs (roomijs, vanille-ijs, of vruchtenijs) 
- 50 tot 100 ml (volle) melk
- blender
- hoog glas 
- en natuurlijk een rietje
Zo maak je het:
Doe de ingrediënten in blender en laat een flinke minuut blenderen op de hoogste stand. Schenk de luchtige massa in een hoog glas en versier het eventueel met een aardbei op de rand.
 
Aardbeien milkshake buiten het seizoen
Ze zijn er nu volop en te over. Maar wat als er geen verse aardbeien voorhanden zijn? Gebruik eens de bevroren variant. Veel supermarkten verkopen bevroren vruchten. Je kunt ook jam gebruiken in plaats van vers fruit. Voeg dan per shake ongeveer 1 eetlepel jam toe.