Aarbeientaart

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

 

Aardbeien hebben een hoge ‘smulfactor’ voor kinderen. Welk kind zegt ‘nee’ tegen een aardbeien? Een leuk idee is om met de kinderen een aardbeien taart te maken!

Aardbeien verwerken is voor alle leeftijden

Of je kind nu 2 jaar of basisschoolleerling is. Of puberend aan z'n huiswerk zit... Voor een milkshake krijg je ze altijd warm. Om te drinken, maar ook om mee te helpen het te maken. En hoe ouder je kind, hoe meer zelfstandig ze dit kunnen bereiden.

Voor de peuters pak je een vergiet en krukje. Laat die dreumesen de zomerkoninkjes mét kroontje wassen. Is de fijne motoriek al wat gerijpt, laat de kids dan (zonder mesje) de kroontjes verwijderen. Zo rond hun zesde kunnen ze aan de slag met het 'snijden' met een mesje. En dat mesje hoeft niet scherp te zijn; de bewerking van aardbeien is zo simpel, omdat de vrucht relatief zacht is. Rond hun tiende kunnen ze zelf - met een oogje in het zeil - deze lekkere aardbeien milkshake maken!

Zelfgemaakte aardbeientaart

 

Met deze taart bepaal je zelf de 'moeilijkheidsgraad'. De cake bereid je zelf in een ronde springvorm of koop je bij de bakker of supermarkt. De rest doen de kinderen natuurlijk zelf!

Dit heb je nodig voor de cake
250 gram Blue Band Margarine
250 bloem
250 gram suiker
5 eieren
snufje zout

Zo maak je de cake
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de suiker en de Blue Band Margarine in een kom en mix dit tot een glad deeg. Voeg hier een snufje zout aan toe. Mix vervolgens één voor één de eieren erdoor. Meng als laatste de bloem door het geheel. Doe het beslag in een RONDE taartvorm. Dit wordt namelijk de bodem van de taart.
- Bak de cake, in het midden van de oven, in 45 minuten gaar. Kijk of de cake gaar is door met een satéprikker in de cake te prikken. Blijft er niets meer aan de satéprikker plakken, dan is de cake gaar.
- Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.

Taart versieren

Om de taart te versieren en lekker te maken, heb je in elk geval een spuitbus slagroom of zelfgeklopte room nodig. Je kunt ook kwark gebruiken.

Bedek de cakebodem hiermee en versier vervolgens met gewassen en gehalveerde aardbeien.