Gratis Eet Compleet Test

17-02-2014 09:41

 

Hoe werkt de gratis Eet Compleet Test en wat is het doel?

Om de voedingsinname van de kinderen te kunnen meten, komt er op de eerste testdag een diëtist op het kinderdagverblijf die samen met de pedagogisch medewerkers de eetgewoonten bijhoudt van de deelnemende kinderen.  Ook de ouders houden thuis bij wat hun kinderen eten en drinken. Alle gegevens worden door Voedingsadviesbureau Van Wezel (resp. Berdien van Wezel) verwerkt in een testrapport. De dietist kan jullie, in overleg, naar leiding van het testrapport ook helpen met het opstellen van een voedingsbeleid. Met de adviezen uit het testrapport, het voedingsbeleid (in overleg), praktische tools en speciale dreumes- en peuterproducten kun je samen met de ouders werken aan een optimale voeding voor een gezonde ontwikkeling. Aan deelname aan de Eet Compleet Test zijn geen kosten verbonden!
 
De Eet Compleet Test helpt Nutricia ook om inzicht te krijgen in de eetgewoonten van dreumesen en peuters op het kinderdagverblijf en thuis.

________________________________________________________________________________________________________________________________
 

De Eet Compleet Test stap voor stap

  • Stap 1
De rayonmanager  komt met de Eet Compleet Testmaterialen (inclusief een deelnemerslijst, brief voor de ouders voor de kinderen naar het kinderdagverblijf. Ze maakt samen met jullie een afspraak voor de testdata. Met de brief voor de ouders kun je ouders informeren over de Eet Compleet Test en specifiek toestemming vragen om kinderen (vanaf 1 jaar) te laten deelnemen aan de test. Ook kun je met de brief vragen of ouders thuis ook mee willen doen met de Eet Compleet, wat inhoudt dat ouders thuis ook bijhouden wat hun kindje eet en drinkt op de momenten dat het thuis is.
  • Stap 2
De diëtist helpt tijdens de eerste testdag de pedagogisch medewerkers met het invullen van het testformulier.
 
  • Stap 3
Voedingsadviesbureau Van Wezel  (resp. Berdien van Wezel) gaat aan de slag met de gegevens van de testformulieren (van de kinderdagverblijven en van de ouders). Zij maakt op basis daarvan een testrapport met resultaten en aanbevelingen en helpt, in overleg, met het opstellen van het voedingsbeleid.
  • Stap 4
Naast het testresultaat en eventueel het voedingsbeleid, ontvangen zowel het kinderdagverblijf als de ouders praktische informatie en materialen. Zo krijgen jullie het boek ‘Peuters verdienen hun eigen menu’ vol informatie en tips over gezonde voeding voor dreumesen en peuters, een persbericht en gratis producten. Het persbericht is bedoeld om te sturen aan lokale en regionale media. Hiermee kan je als kinderdagverblijf laten weten dat je meedoet aan de Eet Compleet Test en dat je dus veel belang hecht aan een gezonde voeding voor de kinderen.